29 Μαρ 2011

Δυο διαφορετικοί aggregators για τις Βιβλιοθήκες

Εξελίσσεται η τεχνολογία και μαζί της κι εμείς, ενώ πολλαπλασιάζεται διαρκώς η αρθρογραφία για τις Βιβλιοθήκες και τις Νέες Τεχνολογίες και καθιστούν τη δημιουργία συναθροιστών (aggregators) αναπόφευκτη!

Από σήμερα σ’ αυτό το blog, το Tuxlibrary, θα δημοσιεύονται κυρίως δικές μου αναρτήσεις και θα αναδημοσιεύονται μόνο άρθρα που αφορούν Βιβλιοθήκες, Νέες Τεχνολογίες, Web 2.0, κλπ. από ιστοσελίδες που δεν διαθέτουν RSS.

image

Οι σελίδες με RSS και θέματα με ότι νεότερο και ειδήσεις, “λαβράκια” με την ίδια θεματική από όλο το διαδίκτυο επιλέγονται και αναρτώνται στην υπηρεσία Scoop it! (http://www.scoop.it/t/greek-libraries), απ’ όπου μπορείτε να μεταβείτε στην αρχική πηγή των άρθρων. Επίσης, μπορείτε να γίνετε follower και να ενημερώνεστε με τα καινούργια θέματα στο email σας, ή αν έχετε κάνει εγγραφή στο Scoop it! και έχετε δημιουργήσει δικό σας topic μπορείτε να προτείνετε σχετικά links που έχετε υπόψη για να συμπεριληφθούν στο topic “Greek Libraries”.

Και φυσικά, το LogotinyPLANET GREEK LIBRARIES συνεχίζει να εμπλουτίζεται και να ενημερώνεται αυτόματα με τα feeds (ροές δεδομένων) από ιστοσελίδες (blogs, Facebook Pages, Twitter κλπ.) των ελληνικών Βιβλιοθηκών που χρησιμοποιούν εργαλεία και υπηρεσίες Web 2.0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη