21 Μαρ 2011

Λιβαδειά: μια πόλη γεμάτη ποιήματα!

Οταν η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς με την Ομάδα Ανάγνωσης ξεκίνησε την πρώτη της εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης πριν έξι χρόνια, κανείς στη μικρή μας πόλη δεν ήξερε γι’ αυτή τη γιορτή. Μια κίνηση όμως που λειτούργησε σαν σπίθα και που με το χρόνο δυνάμωσε και θέριεψε αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερο κόσμο, και είμαι σίγουρη ότι τώρα πια δεν υπάρχει Λιβαδείτης/ισα που να μην ξέρει ότι η 21η Μαρτίου είναι μια ημέρα γιορτής για την ποίηση, και φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός) που δεν θάθελε να συμμετέχει σε σχετικές δράσεις!

Πάρτε μαι ιδέα για το τριήμερο που πέρασε στην πόλη της Λιβαδειάς με αφορμή αυτή την ξεχωριστή γιορτή:

  •  Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς με DSCF6448προτροπή της εκπαιδευτικού και συντονίστριας της 1ης Ομάδας Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς κ. Πόπης Αδαμάκη σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, Topξεχύθηκαν στους δρόμους της Λιβαδειάς και μοίρασαν και φέτος με περίσσειο κέφι και διάθεση σε όλη την πόλη, στους δρόμους, στα καταστήματα, στις υπηρεσίες, στους πεζούς ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη!  Η παραπάνω φωτογραφία και το αντίγραφο του ποιήματος “ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΙΙ” του Ελύτη, είναι από τη σημερινή επίσκεψη μαθητριών στο γραφείο μου!Smile
  • Την Κυριακή η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣΛιβαδειάς, το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς και το Δημοτικό Ωδείο της πόλης ενθουσίασαν για άλλη μια φορά το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα της Εστίας Μητέρας το βράδυ της 20 ηςΜαρτίου με αφηγήσεις από τη ζωή του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, με απαγγελίες, βίντεο, προβολές κολάζ και φωτογραφιών από τη ζωή του ποιητή, αλλά και  την εξαιρετική ερμηνεία και εκτέλεση μελοποιημένων ποιημάτων του Ελύτη από τους συντελεστές του Ωδείου.
  • ΑΡΤΟΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ - AFISSA 2Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και πάλι με πρωτοβουλία της έβαλε στο “χορό” το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τους φούρνους της Λιβαδειάς αφού για 15 ημέρες θα προσφέρουν τα αρτοσκευάσματά τους σε ειδικές συσκευασίες με τυπωμένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη από τη συλλογή ΣΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ. Για ντόπιους αλλά και περαστικούς!

 

omada-anagnosis.jpg

clip_image002[5]

…και ο χορός καλά κρατεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη