19 Μαΐ 2011

Με αφορμή την αναβάθμιση των παλιών γκρουπς του Facebook…

Μία φίλη έχει ελάχιστη γνώση γύρω από το διαδίκτυο, και για την ακρίβεια έχει ΜΟΝΟ λογαριασμό Facebook γιατί της αρέσει όπως λέει να μοιράζεται τραγούδια και να διαβάζει τα feeds των φίλων της. Η άγνοιά της είναι τόση που δεν ήξερε καν ότι διαθέτει λογαριασμό email που χρειαζόταν για να γίνει μέλος στο FB! Κάποιος γνωστός της της έφτιαξε ένα email account και με αυτό την έκανε μέλος και στο FB. Η ίδια δεν ήξερε ότι είχε λογαριασμό email και όταν της έλεγαν φίλοι ότι της έχουν στείλει κάποιο μήνυμα έλεγε πως δεν τόχε πάρει, γιατί ήξερε μόνο τα μηνύματα του FB και επέμενε ότι δεν έχει email!!! “Πού στο καλό μου τα στέλνουν;” Κι όταν της είπα ότι αποκλείεται να μην έχει email με κοίταζε λες κι ήμουν …UFO! Annoyed Αφού της εξήγησα, βρήκαμε το email της μέσα από τις Πληροφορίες του προφίλ της στο FB και για …καλή της τύχη είχε το ίδιο password που είχε και στο FB.

Και το πιο αστείο: όταν μπήκαμε στο λογαριασμό της είχε πάνω από 1000 emails!!!! “Μα εγώ δεν έχω δώσει σε κανέναν το email αυτό! Πού το βρήκαν;;;;” Ρωτούσεσχεδόν με τρόμο. Και υπόψη ότι ήταν λογαριασμός λίγο μόνο μηνών… Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά εύκολα καταλάβαινε κανείς ότι ήταν emails με δημοσιεύσεις από τις νέες ομάδες του Facebook στις οποίες είχε γίνει μέλος και έχουν προεπιλογή αυτόματης αποστολής των αναρτήσεων και σχολίων απευθείας στο Inbox!!!

Είμαι σίγουρη ότι πολλοί, μα πάρα πολλοί, πρέπει να τάχουν …παίξει με τα νέα γκρουπς του FB κια κυρίως τώρα που υποχρεωτικά και σταδιακά αναβαθμίζονται τα παλιά γκρουπς. Πολλούς πρέπει να τους έχει πιάσει πανικός από τον μεγάλο αριθμό των email notifications που δέχονται και αποχωρούν άρον-άρον από τις ομάδες ή στέλνουν αγνακτισμένα emails ή μηνύματα στους διαχειριστές ή γράφουν το …πάθημά τους στον τοίχο της ομάδας (άλλες φορές ευγενικά ζητώντας βοήθεια ή να τους “βγάλουν από τη λίστα”, άλλες όχι και με τόσο κόσμιο τρόπο)… Και οι διαχειριστές, προς το παρόν, …τρέχουν και δεν φτάνουν!

Δείτε μερικά screenshots για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος:

image
image
image
image

Λοιπόν, για να μην πελαγώνετε και για την …ψυχική σας ηρεμία: Διαβάστε το άρθρο New Facebook Groups: Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων και άλλα…που είχα γράψει όταν έφτιαξα την ομάδα “Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών” και κάντε τις ρυθμίσεις που θέλετε.

Επίσης, αν θέλετε, κάντε share το άρθρο για να βοηθήσετε όσο περισσότερους μπορείτε. Νομίζω ότι τώρα είναι ένας πραγματικά χρήσιμος οδηγός.

written by Κατερίνα Κεράστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη