11 Αυγ 2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 9 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΝΤΟΥ

image Είμαστε 17 συνολικά υπάλληλοι ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων και ΔΕ Οδηγών με σύμβαση ΙΔΑΧ στις παρακάτω Βιβλιοθήκες: ΛΑΡΙΣΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΟΝΙΤΣΑ-ΓΡΕΒΕΝΑ-ΛΙΒΑΔΕΙΑ-ΝΑΥΠΑΚΤΟ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΥΡΓΟ-ΧΙΟ , οι οποίοι είμαστε απλήρωτοι από 29-12-2010 και κάποιοι μάλιστα από το 2006!!!

Εργαστήκαμε στις Βιβλιοθήκες  από το 1999 και καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα πλαίσια του έργου “Ολοκλήρωση των έργων των Κινητών Βιβλιοθηκών”  του ΕΠΕΑΕΚ.

Όταν σταμάτησαν οι συμβάσεις μας να ανανεώνονται από το 2006 και μετά επιλέξαμε τη δικαστική οδό και προβήκαμε σε ασφαλιστικά μέτρα τόσο σε Πρωτοδικείο όσο και σε Εφετείο όπου δικαιωθήκαμε οριστικά το 2010.

Δικαιωθήκαμε επίσης και από το Β’ Τμήμα του ΑΣΕΠ με έκδοση των 155978π.ε./ΙΖ ΦΕΚ 1533/Β/7-9-2010 και 134068/ΙΖ ΦΕΚ 1827/Β/22-11-2010 Κοινών αποφάσεων των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας με τις οποίες συστάθηκαν οι 17 οργανικές θέσεις προσωπικού ΙΔΑΧ στις 9 Βιβλιοθήκες.

Η κατάταξή μας έγινε στις 29-12-2010 με την 165294/ΙΖ/29-12-2010 Υπουργική Απόφαση της Υπουργού ΠΔΒΜΘ κατά εφαρμογή του Π.Δ.164/2000.

Από τις 29-12-2010 έως και σήμερα είμαστε απλήρωτοι ενώ τα κονδύλια βάσει των ΚΥΑ και της ΥΑ κατάταξή μας είναι εξασφαλισμένα. Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους μας παραπέμπει στο Υπουργείο Εσωτερικών με το ερώτημα αν εμπίπτουμε στις διατάξεις του 1 προς 5  και έως σήμερα έχει στείλει πάνω από 10 ερωτήματα χωρίς να πάρει καμία απολύτως απάντηση από τη Δ/νση προσωπικού του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εμείς με τη σειρά μας έχουμε κάποια αναπάντητα ερωτήματα:

  1. Γιατί ενώ από 29-12-2010 εργαζόμαστε κανονικά, μας λένε για 1 προς 5 ενώ αυτό ισχύει από 1-1-2011;
  2. Ποιος είναι τελικά ο υπεύθυνος για όλη αυτή την καθυστέρηση;
  3. Μήπως στην κατάταξή μας αναγράφεται κάπου ότι είμαστε εργαζόμενοι Β΄ κατηγορίας;
  4. Γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών δεν απαντάει εδώ και μήνες στα συνεχόμενα έγγραφα που του στέλνει  το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για εμάς;

Είμαστε στο σύνολό μας εργαζόμενοι οικογενειάρχες και αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα αφού αδυνατούμε να  εξοφλήσουμε τα δάνειά μας με ορατό τον κίνδυνο να χάσουμε ακόμη και τα σπίτια μας, να πληρώσουμε τα φροντιστήρια των παιδιών μας και  γενικά οποιεσδήποτε άλλες υποχρεώσεις και συναλλαγές έχουμε.

Έχουμε πλέον ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και οποιαδήποτε άλλα όρια μπορεί κανείς να θέσει …….. έχουμε περιέλθει σε κατάσταση ανέχειας, εξευτελισμού και απόγνωσης και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ ;

Απλά γιατί το φιλότιμο, και η ευθύνη των  εμπλεκομένων Υπουργείων και των αρμόδιων Υπαλλήλων τους για το θέμα επιβίωσής μας, μάλλον είναι άγνωστες λέξεις !.

Θέλουμε επιτέλους να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας και μαζί με αυτό να αποκτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια!

1 σχόλιο:

Θεόφιλος Γκίνης είπε...

1.Τα εργασιακά δικαιώματα των Βιβλιοθηκονόμων,
2.Ο σαφής ορισμός των καθηκόντων τους,
3.Η αδιαφορία και φαγωμάρα (ενίοτε) μεταξύ των,
4.Η αντιμετώπισή τους από την ευρύτερη κοινωνία,
5.Η υπονόμευση τους από το κράτος και δη το Υπουργείο Παιδείας και... (με όποια συνέχεια προτιμά στο όνομά του),
6.Ο ρατσισμός μεταξύ μονίμων, αορίστου, συμβασιούχων, ωρομισθίων,
7.Ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε κομματικές μάνδρες (διατηρώντας σε σιγανή φωτιά για πολλά ακόμη χρόνια έναν διαρκή εμφύλιο πόλεμο θέσεων εργασίας),
8.Ο φιλοτομαρισμός όλων να βολευτούν πατώντας τους άλλους,
9.Το μπάχαλο μιας ακυβέρνητης ή προδομένης πατρίδας,
10.Το ναδίρ μιας άλλοτε υψηλής Ελληνικής Παιδείας και Αγωγής,
δηλαδή με λίγα λόγια η απουσία του Θεού από τη ζωή μας αποτελούν όλα αυτά τα στοιχεία, που πολύ φοβάμαι δε θα αποτελέσουν τα απαραίτητα για σας εργαλεία να βρείτε λύσεις στα δίκαια αιτήματά σας.

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη