8 Αυγ 2011

Κλίμα …διάλυσης: παράδειγμα Εθνική Βιβλιοθήκη

Απόσπασμα από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 (σ. 16)

Η Ελλάδα του μνημονίου

Οι προβλέψεις και οι επί χόρτου λογαριασμοί και εκτιμήσεις των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, καθώς διατυπώνονται κατά ριπάς, μας δυσκολεύουν ίσως να συνειδητοποιήσουμε πως όλοι αυτοί οι αριθμοί αφορούν ανθρώπους και τις ζωές τους. Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς πώς σφραγίζουν, όλα αυτά τα μέτρα που ανακοινώνονται «για να αλλάξει πρόσωπο και να εκσυγχρονιστεί η χώρα», τις ζωές των ανθρώπων…..

Μικρές ανθρώπινες ιστορίες μαρτυρούν το χάος…

Χωρίς ρεύμα!

Παράδειγμα δεύτερο: Αν και δεν θα 'πρεπε, καθότι ψυλλιασμένοι, νιώσαμε έκπληξη όταν μας τηλεφώνησαν στο «Π» για να μας πουν ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη δεν έχει τηλέφωνα και ηλεκτρικό ρεύμα επειδή δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με όσο μας είπαν (και εμείς επιβεβαιώσαμε) στο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης που βρίσκεται στη Λ. Αθηνών και Σπ. Πάτση και στο οποίο στεγάζονται υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την αρχειοθέτηση, το ρεύμα έχει κοπεί από τις 30 Ιουνίου. Το φέσι στη ΔΕΗ και για άλλους λογαριασμούς κοινοχρήστων φτάνει σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Μέσα σε αυτό το ποσό ίσως δεν είναι μεγάλη δαπάνη άλλες 5-6 χιλιάδες ευρώ που θα κοστίσει το ταξίδι της νέας αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας στο Πουέρτο Ρίκο (προφανώς και αναμφισβήτητα για λόγους της υπηρεσίας...). Την ίδια στιγμή πάντως, οι υπάλληλοι της εν λόγω υπηρεσίας μάς λένε ότι δεν έχουν από χαρτί τουαλέτας και καθαριστικά μέχρι μελάνια και χαρτί για το φωτοτυπικό.
Τέτοιου είδους πληροφορίες / καταγγελίες φτάνουν πια στην εφημερίδα καθημερινά, περιγράφοντας με έντονα χρώματα την εικόνα της διάλυσης των υπηρεσιών του Δημοσίου, στο όνομα «του εκσυγχρονισμού, της ανασυγκρότησης και του εξορθολογισμού της λειτουργίας του».……

image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη