17 Οκτ 2011

Για τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζακύνθου

Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη  Ζακύνθου
Σε  ανάρτηση του  troktiko.eu/?p=309610  αναφέρεται  ότι «η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζακύνθου  λειτουργεί  ΜΟΝΟ  κάθε  Παρασκευή  ως  αναγνωστήριο, από φόβο μην κάνει σεισμό … » κλπ. 
 
Για την αποκατάσταση  της  ΑΛΗΘΕΙΑΣ ,την υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση  και  για  να  τηρηθεί  το  πρώτο αναγραφόμενο στην προμετωπίδα  του   troktiko  «ενημέρωση με  αξιοπρέπεια » σας  γνωρίζουμε  ότι  η  Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη  Ζακύνθου ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ως Δημόσια Υπηρεσία από Δευτέρα έως και Παρασκευή  από 07:30 έως και  15:30 και  το αναγνωστήριό της  από Δευτέρα  έως  και  Παρασκευή  από 08:30 έως και  13:30 ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ. Κατά  τον μήνα Αύγουστο με απόφαση του Εφορευτικού  της  Συμβουλίου  το  αναγνωστήριο λειτουργούσε ΜΟΝΟ κάθε  ΤΡΙΤΗ  και  Πέμπτη  από 08:30 έως και  13:30. Επομένως  το δημοσίευμα  περί «Μόνο Παρασκευής…» επιεικώς  μπορεί να χαρακτηρισθεί ως αναληθές  τουλάχιστον ! 
 
Επίσης ανάξια περαιτέρω  σχολιασμού, ως ψευδή και συκοφαντικά είναι και τα αναγραφόμενα ότι «τα βιβλία έχουν μεταφερθεί σε ένα  κτήριο, ούτε ξέρει  κανείς  που ,…» αφού η ΔΙΒΖ  έχει ενοικιάσει με διαγωνισμό, με  τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες  από το 2001  κατάλληλο κτίριο  για την φύλαξη τμήματος  ΦΕΚ και βιβλίων. Η μεταφορά αυτή κρίθηκε  απαραίτητη από το Υπουργείο Παιδείας  και το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης  λόγω  έλλειψης χώρου στο κτίριο  που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Ζακυνθίων για την στέγαση της Βιβλιοθήκης. Ασφαλώς η  κατάσταση με το κτιριακό πρόβλημα επιδεινώθηκε  το 2006  και  η  αλήθεια είναι  ότι ένα  τμήμα της ΔΙΒΖ υπέστη φθορές από το σεισμό το 2006 , δεν είναι επισκέψιμο, και έκτοτε παρά  τις προσπάθειες και τα  αιτήματα στους αρμόδιους  δεν  κατέστη δυνατόν  να  επισκευασθεί. Στο τμήμα  που έχει υποστεί τις φθορές  από το 2006  και αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΙΡΑ ως απάντηση στο δεύτερο αναγραφόμενο στην προμετωπίδα  του   troktiko  «ενημέρωση με  αξιοπρέπεια και σάτιρ » σας γνωρίζουμε ότι μπαίνει ΜΟΝΟ  το προσωπικό της υπηρεσίας  με προφανή κίνδυνο, ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΣΕΙΣΜΟΥ, για να βρίσκει τα αιτούμενα βιβλία και να  εξυπηρετεί τους αναγνώστες και  τους ερευνητές.  


ΚΛΑΔΗ  ΕΙΡΗΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη