7 Νοε 2011

«Ποίηση & Κρίση» στην Εθνική Βιβλιοθήκη (19/11/11)

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΗΤΩΝ

«Ποίηση & Κρίση» - Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011 - 11 π.μ. –  1 μ.μ.

Εθνική Βιβλιοθήκη, Κεντρικό Αναγνωστήριο, Πανεπιστημίου 32
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ποίηση και κρίση» είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνουν η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και ο Κύκλος Ποιητών, το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011, 11 π.μ. με 1 μ.μ., στο Κεντρικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Πανεπιστημίου 32.

Ποιες είναι οι σχέσεις ποίησης και κρίσης; Επιτρέπει η ποίηση μια διαφορετική προσέγγιση της σημερινής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής κρίσης; Επιβάλλει η κρίση μια άλλη προσέγγιση της ποίησης;


Στην εκδήλωση θα διαβάσουν οι ποιητές Νάνος Βαλαωρίτης και Τίτος Πατρίκιος και η ποιήτρια Παυλίνα Παμπούδη, ενώ εισηγήσεις για το θέμα θα παρουσιάσουν οι καθηγητές Γιάνης Βαρουφάκης και Χαρίδημος Τσούκας και οι ποιητές Γιάννης Κακουλίδης και Γιώργος Μπλάνας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Όλγα Σελλά, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσουν, από πλευράς Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Μουτσόπουλος και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Αντωνία Αράχωβα και από πλευράς Κύκλου Ποιητών, ο Γιώργος Χουλιάρας.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, εγκαινιάζοντας υπό τη νέα διοίκηση έναν καινούργιο βηματισμό εξωστρέφειας και συνάντησης με την επιστήμη, τον πολιτισμό και την κοινωνία, ανοίγει τις πόρτες της σε μια σειρά εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών, που συγκροτήθηκε από έλληνες ποιητές, με αντεπιστέλλοντα μέλη διακεκριμένους ομοτέχνους τους στο εξωτερικό, και έχει σκοπό τη μελέτη και προώθηση της ποίησης στην Ελλάδα και διεθνώς.

περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Τόνια Αράχωβα arahova@nlg.gr, τηλ. 210-3392093
Κύκλος Ποιητών, Πρ. Διοικ. Επιτροπή, Γιώργος Χουλιάρας yiorgos.chouliaras@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη