6 Νοε 2011

Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών, ΓΑΚ & ΕΤ: Αποφάσεις της 6ης Τακτικής Συνεδρίασης

 Δελτίο Τύπου 4/11/2011
Αποφάσεις της 6ης Τακτικής Συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών, Γενικών Αρχείων του κράτους και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης

Το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών, Γενικών Αρχείων του Κράτους και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠΔΒΜΘ σε τακτική του Συνεδρίαση στις 17/10/2011 συζήτησε θέματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης, των Δημοσίων Βιβλιοθηκών και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.
Το Συμβούλιο ενημερώθηκε από την κα Μπέττυ Τσακαρέστου, Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, για τις πολιτικές και τις δράσεις της Διεύθυνσης. Το Συμβούλιο επιδοκίμασε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Διεύθυνσης και διαμόρφωσε το πλαίσιο στήριξης των πρωτοβουλιών αυτών με τη συνεργασία των Δημοσίων Βιβλιοθηκών και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Το Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον κο Βασίλειο Σκοπελίτη, Διευθυντή της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και ΓΑΚ και τους Προϊσταμένους των Τμημάτων Βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων του Κράτους, για τα άμεσα διοικητικά και οργανωτικά θέματα που απασχολούν τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες και συμφώνησε στην ανάγκη η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ να προχωρήσει σε αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουν τις νομικές εκκρεμότητες που υφίστανται στην ένταξη των εργαζομένων των Βιβλιοθηκών και των ΓΑΚ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και εξαντλήσει όλα τα οικονομικά περιθώρια στήριξης των Δημοσίων Βιβλιοθηκών με Οικονομικούς και Ανθρώπινους πόρους.

Το Συμβούλιο αποφάσισε την θεσμοθέτηση έκδοσης «Ετήσιας Έκθεσης για την Κατάσταση των Δημοσίων Βιβλιοθηκών της Ελλάδος» και την καθιέρωση Δεικτών Αξιολόγησης της Λειτουργίας των Βιβλιοθηκών που θα παράγονται με τη χρήση αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων για τους πόρους, τα μέσα και τις δραστηριότητες τους. Για το λόγο αυτό θα επιδιωχθεί η ανάπτυξη με τη συμβολή της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και ΓΑΚ και της Μονάδας Ολικής Ποιότητας των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών συστήματος συγκέντρωσης στατιστικών στοιχείων δεικτών αξιολόγησης.

Το Συμβούλιο τονίζει, για μια ακόμη φορά, τη σπουδαιότητα των Βιβλιοθηκών ως φορείς στήριξης των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών αναγκών των πολιτών και την ανάγκη στήριξης τους από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη