16 Νοε 2011

ΑΒΕΚΤ – Λειτουργίες Βιβλιοθήκης: Μαζική αποστολή email

Για την αποστολή μαζικού e-mail στους χρήστες της βιβλιοθήκης σας, αξιοποιείτε το πλαίσιο «Γενικά Στοιχεία» που εμφανίζεται μόλις ανοίγετε το υποσύστημα "Λειτουργίες Βιβλιοθήκης". Το πλαίσιο αυτό περιέχει συνοπτικές πληροφορίες για μέλη και πράξεις δανεισμού και ενημερώνεται άμεσα με κάθε σχετική αλλαγή που πραγματοποιείτε σε μέλη ή δανεισμούς. 
Για να στείλετε μαζικό e-mail σε όλα ή σε επιλεγμένα μέλη της βιβλιοθήκης σας ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:
 1. Κάνετε κλικ στον Αριθμό Μελών του πλαισίου  «Γενικά Στοιχεία».
 2. Από το παράθυρο που εμφανίζεται με όλα τα μέλη της βιβλιοθήκης σας, επιλέγετε τα μέλη στα οποία θέλετε να στείλετε e-mail εφαρμόζοντας όλα ή κάποιο από τα παρακάτω κριτήρια:
    -  Ονομασία Μέλους
    -  Ημερομηνία Εγγραφής
    -  Κατάσταση Συνδρομής
    -  Κατηγορία Μέλους
 3. Πατάτε το κουμπί Εμφάνιση για να εφαρμοστούν τα παραπάνω φίλτρα.
 4. Στη συνέχεια πατάτε το εικονίδιο «email» που εμφανίζεται αριστερά στο παράθυρο και επιλέγετε αν η αποστολή θα γίνει στο επιλεγμένο ή σε όλα τα μέλη που εμφανίζονται στην οθόνη σας.
 5. Γράφετε το κείμενο που θέλετε να περιέχει το e-mail και το αποστέλλετε στους χρήστες σας.


Προσοχή: Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τα στοιχεία του mail server μέσω του οποίου θα γίνει η αποστολή, καθώς και τα στοιχεία της βιβλιοθήκης σας όπως θέλετε να εμφανίζονται στο e-mail. Για αυτό το σκοπό επιλέγετε από το μενού ΑΒΕΚΤ →> Στοιχεία Βιβλιοθήκηςκαι συμπληρώνετε τα σχετικά πεδία στο παράθυρο που εμφανίζεται. 

Πηγή: http://abekt.ekt.gr/support/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=139&nav=0,43,44

==========================

Σχετικά με την παραπάνω δυνατότητα του υποσυστήματος του ΑΒΕΚΤ “Λειτουργίες Βιβλιοθήκης” (bulk email) είχα κάποιες φορές πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες στο πλαίσιο κειμένου της εφαρμογής μετά από copy-paste, όπου εμφανιζόντουσαν πολλά ερωτηματικά ????? ανακατεμένα με άσχετους χαρακτήρες, και το κείμενο φυσικά ήταν μη αναγνώσιμο.

Δοκίμασα να αποθηκεύσω το κείμενο .txt στο Notepad ως UTF-8 αλλά το πρόβλημα παρέμενε. Τελικά, αφού πήρα (copy) το κείμενο από το Notepad το έκανα πρώτα “paste special” Ειδική Επικόλληση >> Μη μοροφοποιημένο κείμενο Unicode στο Word 2007, και μετά αφού το έκανα copy από το Word, το ενσωμάτωσα (paste) στο πλαίσιο της φόρμας του email (“Μήνυμα”), και οι ελληνικοί χαρακτήρες ήταν πλέον αναγνώσιμοι.

Νομίζω ότι είναι ένα χρήσιμο tip [ίσως λίγο ανορθόδοξο :)], κυρίως στις περιπτώσεις που έχουμε να στείλουμε μακροσκελή email στα μέλη της Βιβλιοθήκης, και θέλουμε να αποφύγουμε την επαναπληκτρολόγησή τους.

Μήπως εσείς γνωρίζετε κάποιον ευκολότερο τρόπο; Μοιραστείτε τον με τους αναγνώστες στα σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη