7 Δεκ 2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 9 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Δ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ
(υπόψιν κ. Σπηλιωτόπουλο)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Από το 1999 εργαζόμαστε στις Βιβλιοθήκες στα πλαίσια του έργου( Ολοκλήρωση των έργων των Κινητών Βιβλιοθηκών από το ΕΠΕΑΕΚ ) καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Με απόφαση του Β΄ Τμήματος του ΑΣΕΠ με έκδοση των 155978π.ε./ΙΖ ΦΕΚ 1533/Β/7-9-2010 και 134068/ΙΖ ΦΕΚ 1827/Β/22-11-2010 Κοινών αποφάσεων των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, συστάθηκαν οι 17 οργανικές θέσεις προσωπικού ΙΔΑΧ στις 9 Βιβλιοθήκες.

Η κατάταξή μας έγινε στις 29-12-2010 με την 165294/ΙΖ/29-12-2010 Υπουργική Απόφαση της Υπουργού ΠΔΒΜΘ κατά εφαρμογή του Π.Δ.164/2000.

Από τις 29-12-2010 έως και σήμερα είμαστε απλήρωτοι ενώ τα κονδύλια βάσει των ΚΥΑ και της ΥΑ κατάταξή μας είναι εξασφαλισμένα. Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους κάνει ερώτημα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης στις 22-7-11 αν εμπίπτουμε στις διατάξεις του άρθρου 11 παρ.1 του ν. 3833/2010 1 προς 5 και έως σήμερα δεν έχει πάρει καμία απολύτως απάντηση.

Το Υπουργείο παιδείας απαντάει τεκμηριωμένα στο Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στο Γενικό Λογιστήριο με έγγραφά του, πως δεν έχουμε σχέση με το συγκεκριμένο ερώτημα τονίζοντας πως λανθασμένα τέθηκε και κακώς υπάρχει η όλη καθυστέρηση στην πληρωμή μας.

Το τμήμα προσλήψεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης έχει δώσει μετά από δικές μας παρεμβάσεις στο νομικό σύμβουλο του Υπουργείου το ερώτημά μας, όχι έτσι όπως τέθηκε από το Γενικό Λογιστήριο ,αλλά ενσωματωμένο σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων του Π.Δ. χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τις τεράστιες διαφορές που έχουμε σε σχέση με άλλους εργαζόμενους .

Εμείς με τη σειρά μας έχουμε κάποια αναπάντητα ερωτήματα:

1. Ποιος είναι τελικά ο υπεύθυνος για όλη αυτή την καθυστέρηση;

2. Μήπως στην κατάταξή μας αναγράφεται κάπου ότι είμαστε εργαζόμενοι Β΄ κατηγορίας;

3. Είναι σωστό και νόμιμο το τμήμα προσλήψεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρ.& Ηλεκτρ.Διακυβέρνησης να μην δίνει απάντηση από τον Μάρτιο του 2011 ως και σήμερα, στα έγραφα του Υπουργείου Παιδείας και στο Γενικό Λογιστήριο;

4. Γιατί να βρισκόμαστε να περιμένουμε αποφάσεις από άλλες κατηγορίες εργαζομένων και όχι για την δική μας περίπτωση που σαφώς όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι εντελώς διαφορετική;

5. Γιατί είμαστε σε όλα τα έγγραφα Δημόσιοι Υπάλληλοι( με ΦΕΚ-απογραφή Δημ.Υπαλλήλων –κατάτάξεις-κλιμάκια) πλην όμως στην μισθοδοσία;

6. Γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πρόβλημά μας λένε πως σαφώς έχουμε δίκιο αφού η κατάταξή μας είναι στις 29-12-2010 αλλά….. κανείς δεν δίνει λύση;

Είμαστε στο σύνολό μας εργαζόμενοι οικογενειάρχες με παιδιά και αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ αφού αδυνατούμε να εξοφλήσουμε λογαριασμούς όπως τα δάνειά μας με ορατό τον κίνδυνο να χάσουμε ακόμη και τα σπίτια μας, με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό για τις οικογένειές μας .

Έχουμε πλέον ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και οποιαδήποτε άλλα όρια μπορεί κανείς να θέσει.

Έχουμε περιέλθει σε κατάσταση ανέχειας, εξευτελισμού και απόγνωσης.

Θέλουμε επιτέλους να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας το οποίο έχει κολλήσει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρ.& Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και μαζί με αυτό να αποκτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Πάντος Παναγιώτης Τηλ. Επικοιν. 6944 91 67 57
Υπάλληλος Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κόνιτσας

Χασπερίδης Σταύρος
Ταρλατζή Θεολογία
Κοπάνου Γεωργία
Υπάλληλοι Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών

Λάμπρου κων/νος
Τσιάνα Γεωργία
Υπάλληλοι Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας

Βασιλακοπούλου Δέσποινα
Παυλίδης Δημήτριος
Υπάλληλοι Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης

Ντόκος Γεώργιος
Κοϊνη Ειρήνη
Κωστοπούλου Ιωάννα
Υπάλληλοι Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου

Μιμίκου Ελένη
Βελέντζα Ιουλία
Υπάλληλοι Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λειβαδιάς

Λίγκας Γεώργιος
Υπάλληλος Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου

Βλαχοχριστόπουλος Νεκτάριος
Υπάλληλος Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου

Καλαγκιά Δέσποινα
Μονιούδη Μαρία
Υπάλληλοι Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη