6 Δεκ 2011

ΕΕΒΕΠ: Στον αέρα οι νοσοκομειακές βιβλιοθήκες

          
                                                                                        Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2011
                                                                                                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
«Στον αέρα οι νοσοκομειακές βιβλιοθήκες»
  
Οι νοσοκομειακές βιβλιοθήκες αποτελούν βασικές και αναντικατάστατες πληροφοριακές συνιστώσες στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρα μας που παρέχουν τα αναγκαία εργαλεία τεκμηριωμένης γνώσης στους επαγγελματίες υγείας για την άσκηση του λειτουργήματος τους.

Όλα αυτά τα χρόνια η συμβολή των νοσοκομειακών βιβλιοθηκών και των εργαζομένων σ’ αυτές υπήρξε σημαντική στην έγκαιρη και έγκυρη κάλυψη των διαρκώς αυξανομένων αναγκών επιστημονικής πληροφόρησης σε όλους τους επαγγελματίες υγείας όλο το 24ωρο στα νοσηλευτικά ιδρύματα δημιουργώντας «εστίες ανταλλαγής και δημιουργίας επιστημονικής γνώσης».

Δυστυχώς το Υπουργείο Υγείας δεν έχει συνειδητοποιήσει έμπρακτα την αναγκαιότητα της ύπαρξης τους και την μεγάλη τους συμβολή τους στην επιστημονική  πληροφόρηση  και παρά τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί εγγράφως από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και τους εργαζομένους σ’ αυτές σε συνδυασμό με  τα διαδοχικά αιτήματα συνάντησης που έχουν υποβληθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εξακολουθεί να αδιαφορεί και να μην παίρνει καθόλου θέση.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης  είναι οι νοσοκομειακές βιβλιοθήκες να μην εμφανίζονται με σαφή και οριοθετημένο τρόπο ως οργανικές μονάδες στους υπό κατάρτιση οργανισμούς των νοσοκομείων ενώ με τα τελευταία μέτρα για την εφεδρεία δέχονται το τελειωτικό χτύπημα με την κατάργηση των οργανικών θέσεων που αφορούν την κάλυψη  κενών και κενούμενων θέσεων εργασίας σ’ αυτές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, που αποτελεί την  παλαιότερη και μεγαλύτερη μεταξύ των νοσοκομειακών βιβλιοθηκών της χώρας που οδηγείται ουσιαστικά σε κλείσιμο.

Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει και να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις  που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομειακών βιβλιοθηκών ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες επιστημονικής πληροφόρησης στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη