12 Ιαν 2012

Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Βόλου: «Ήμουν κι εγώ παιδί και διάβαζα… Πνευματικοί άνθρωποι διαβάζουν αγαπημένα τους παιδικά αναγνώσματα στα παιδιά» (21/1/12)

«Ήμουν κι εγώ παιδί και διάβαζα… Πνευματικοί άνθρωποι διαβάζουν αγαπημένα τους παιδικά αναγνώσματα στα παιδιά».  Εκδήλωση από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης (Νεαπόλεως 76), θα πραγματοποιηθεί η τρίτη εκδήλωση που διοργανώνουν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου (η Παιδική Βιβλιοθήκη στο «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ και η Παιδική Βιβλιοθήκη στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ). Η συγκεκριμένη παρουσίαση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Ήμουν κι εγώ παιδί και διάβαζα… Πνευματικοί άνθρωποι διαβάζουν αγαπημένα τους παιδικά αναγνώσματα στα παιδιά». Ο Θωμάς Κοροβίνης, φιλόλογος-συγγραφέας και ο Δημήτρης Μοράρος, ζωγράφος, θα διαβάσουν αποσπάσματα από αγαπημένα τους αναγνώσματα της παιδικής τους ηλικίας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Β΄ έως Στ’ Δημοτικού.

Ο Θωμάς Κοροβίνης, φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, έζησε για οχτώ χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Εδώ και χρόνια ερευνά πτυχές του ελληνικού και του τουρκικού λαϊκού πολιτισμού καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους. Συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Έγραψε τα βιβλία: «Τουρκικές παροιμίες», «Κανάλ ντ Αμούρ», «Τα πρόσωπα της Σωτηρίας Μπέλλου», «Φαχισέ Τσίκα», «Σκανδαλιστικές και βωμολοχικές ελληνικές παροιμίες», «Κωνσταντινούπολη - Λογοτεχνική ανθολογία: Τούρκοι ποιητές υμνούν την Κωνσταντινούπολη», «Ο Μάρκος στο χαρέμι». Είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών.

Ο Δημήτρης Μοράρος είναι από τον Βόλο. Γεννήθηκε το 1957. Σπούδασε στην Αθήνα Εφαρμοσμένες Τέχνες με τη Χ. Μυταρά και Ζωγραφική ως βοηθός και μαθητής του Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι και στο Παρίσι (1975-1978). Μελέτησε τη βυζαντινή Ζωγραφική στις Καρυές του Αγίου Όρους με τον ιερομόναχο Γεράσιμο. Εργάζεται ως ζωγράφος, χαράκτης και καλλιτεχνικός επιμελητής εκδόσεων. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει 28 ατομικές. Έχει εικονογραφήσει 17 βιβλία.

Παιδική Βιβλιοθήκη ΚΔΑΠ Νεάπολης: Νεαπόλεως 76, Νεάπολη Βόλου, τηλ. 24210 64336, email:library@kdap.gr

Παιδική Βιβλιοθήκη «Στέκι Παιδιού» : Περραιβού 20, τηλ.: 2421031456, email:library@stekipaidiou.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρομερό blog. μπορώ να το κάνω
share στο facebook μου μαζί με το url του
site σας?
Τα λέμε,
Λυδια

my blog post Οδοντίατροι Βόλος

Katerina Kerasta είπε...

Φυσικά :)

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη