23 Μαρ 2012

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ!! Ή πώς μια δωρεά 65.000€, σε μια μέρα γίνονται 19.000€ …

Δελτίο τύπου

της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ!!

Ή πώς μια δωρεά 65.000€, σε μια μέρα γίνονται 19.000€ …

Ένας άξιος Λευκαδίτης, ο Πάνος Πολίτης, που αγαπά την πατρίδα του και θέλει να συμβάλλει στην πολιτιστική της ανάπτυξη, με εμπιστοσύνη και εκτίμηση στη Βιβλιοθήκη , αποφασίζει να προσφέρει τα 10.000 βιβλία του. Επιπλέον προσφέρει από τις οικονομίες του, για να διαμορφωθεί χώρος που θα τα στεγάσει, 50.000 € στη Βιβλιοθήκη.

Τα χρήματα, ενώ προσφέρθηκαν εν λευκώ, κατατέθηκαν με απόλυτη διαφάνεια αμέσως σε έντοκο λογαριασμό της Βιβλιοθήκης στην Τράπεζα Ελλάδος και δεν σπαταλήθηκαν σε άλλες χρήσεις .

Σεβόμενοι την επιθυμία του δωρητή, μετά το θάνατο του ζεύγους , το 2011, ξεκινήσαμε εργασίες και προμήθεια εξοπλισμού για τη διαμόρφωση του παραχωρημένου από το Δήμο Λευκάδας χώρου, που θα στεγάσει τη Συλλογή Πολίτη.

Το Υπουργείο Οικονομικών & η Τράπεζα Ελλάδος όμως, άλλα αποφάσισε.. Το PSI κούρεψε τη δωρεά! Και τις προοπτικές της Βιβλιοθήκης μας.. Ανήκουστο!.

Δεν πρόκειται για δημόσιο χρήμα…

Αδιαφορώντας πώς θα εξοφληθούν οι ήδη πραγματοποιηθείσες υποχρεώσεις.

Αντί για έπαινο στο Δωρητή και στη Βιβλιοθήκη, η απουσία κοινής λογικής.

Η απόλυτη απαξίωση, η απόλυτη ισοπέδωση.

Την ώρα που ευαγγελίζονται «στοχοθεσίες» και «πατάξεις σπάταλου δημοσίου».

Αν αυτό δεν είναι τραγέλαφος…

Μόνο ερωτηματικά, πίκρα και οργή .. Τι μπορούμε να κάνουμε?

Πρέπει να πάρουμε απόφαση πως ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό??

Καλούμε τους αρμόδιους να επανορθώσουν άμεσα.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης

Λευκάδα 22.3.2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
Οι κυβερνώντες, αυτοί με τους μπλε και πράσινους κόκκους, κυβέρνησαν από κοινού τη χώρα θέλοντας να την σερβίρουν στο πιάτο, ωσάν το κεφάλι του Ιωάννη του Προδρόμου στους εντολοδόχους τους.
Δεν ήταν κακός μονάχα ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Ήταν και οι ξεκάθαρες δηλώσεις της Ψαρούδα Μπενάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν ανέλαβε η Ν.Δ. τη διακυβέρνηση του κράτους. Θα το βρείτε στο youtube από το κανάλι του Τηλεάστυ.
Άρα, χωρίς ιδιαίτερα αυξημένη λογική καταλαβαίνω ότι από κοινού (των δύο μεγάλων κομμάτων) έγιναν όλα αυτά.
Δεν είναι μονάχα τα χρήματα αυτά που χάθηκαν και χάνονται. Και άλλα θα χαθούν, όσο οι Έλληνες θα ψηφίζουν τους ίδιους, σκεπτόμενοι μονάχα το ατομικό τους συμφέρον ενάντια στο Δημόσιο συμφέρον.
Το μόνο κανάλι που προέβαλε τις δηλώσεις της Μπενάκη ήταν το Τηλεάστυ, αλλά τότε ο ακραίος καναλάρχης του ήταν κακός. Μετά έγινε καλός όταν εισχώρησε στο σύστημα για να δει τι γίνεται. Όταν βγήκε από αυτό έγινε κωλοτούμπας. Ένας λερωμένος κωλοτούμπας όμως, διότι ακούμπησε τη σαπίλα που ψήφιζε τόσα χρόνια η Ελληνική κοινωνία, της έπαρσης και της διαφθοράς. Αυτό θα το καταλάβετε πολύ γλαφυρά αν αντικρίσετε τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που είναι γιαύκες των Πολιτικών κομμάτων, με χιλιάδες αφίσες που τυπώνονται κάθε βδομάδα, τη στιγμή που οι παππούδες μας ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε.
Αυτά μας διδάσκει η σύγχρονη δηλητηριασμένη επικαιρότητα.
Οι αριστεροί έφτασαν να βάζουν μισθοφόρους διαδηλωτές, τα μεγάλα κόμματα χαρίζουν κρυφά θέσεις και η Ελλάδα βουλιάζει, αρπάζοντας περιουσίες του κοσμάκη, μαζί και αυτήν που μας εξιστορήσατε.
Ο μόνος που έκλεισαν στη φυλακή, δίχως να καταδικαστεί, είναι ένας ηγούμενος από το Άγιον Όρος. Για σκεφτείτε. Λες και τη βούλιαξε αυτός την Ελλάδα μας.
Με άλλα λόγια ήθελα να σας πω "αλίμονό σας αν ξαναψηφίσετε τη σαπίλα". Και δυστυχώς οι επιλογές αυτές δεν τις κρατάτε για τον εαυτό σας, αλλά παίρνετε στο λαιμό σας και άλλους.
(απευθύνομαι σε όλους τους αυριανούς ψηφοφόρους που εργάζονται στις βιβλιοθήκες και τις οικογένειες αυτών).
Διότι δεν ντραπήκανε να καλέσουν σε εκπομπές βιβλιοθηκών κομματικά πρόσωπα που ανήκουν στις σάπιες και προδοτικές παρατάξεις.
Κρίμα!

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη