24 Απρ 2012

Future Library: 16 πρωτοπόροι υπάλληλοι σε 3μερο σεμινάριο ενίσχυσης ηγετικών δεξιοτήτων και διαχείρισης αλλαγών


Βέροια, 23 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου: «16 πρωτοπόροι υπάλληλοι από 12 περιφέρειες της Ελλάδας συμμετέχουν στο τριήμερο σεμινάριο ενίσχυσης ηγετικών δεξιοτήτων και διαχείρισης αλλαγών του Future Library στις 25-27 Απριλίου στη βραβευμένη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας»  

Το Future Library συνεχίζει το όμορφο ταξίδι του στον κόσμο των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ελλάδας με τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων της Δράσης «Εκπαίδευση Πρωτοπόρων Υπαλλήλων Βιβλιοθηκών σε θέματα Ηγετικών Δεξιοτήτων».

Στις 25-27 Απριλίου, θα έχουμε τη χαρά να διοργανώνουμε στη βραβευμένη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ένα τριήμερο διαδραστικό σεμινάριο ενίσχυσης ηγετικών δεξιοτήτων και διαχείρισης αλλαγών, στο πλαίσιο της δεύτερης από τις πέντε Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2012, κατά την υλοποίηση του προγράμματος Future Library για την ανασυγκρότηση των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ελλάδας, με πρωτοβουλία και αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».  Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.futurelibrary.gr/page/4070644:Page:52672

Στόχος της δευτερης Δράσης μας, που περιλαμβάνει δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι η συστηματική προετοιμασία, διαμόρφωση και δικτύωση, σε συνδυασμό με την εμψύχωση και έμπρακτη υποστήριξη, των ηγετών εκείνων που θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να δημιουργήσουν, να διευρύνουν και να συντονίσουν νέες συνεργασίες, καινοτόμες υπηρεσίες και εκπαιδευτικά προγράμματα στις βιβλιοθήκες της περιφέρειας τους, που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και θα βοηθούν στην ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων τους.

Την ομάδα των 16 εκπαιδευομένων, που επιλέξαμε από ένα ενθουσιώδες σύνολο 74 υποψηφίων από 12 περιφέρειες ανά την ελληνική επικράτεια, αποτελούν υπάλληλοι και διευθυντικά στελέχη από Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Πολιτιστικά Ιδρύματα, καθώς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την τριήμερη παραμονή τους στη Βέροια, η εκπαίδευσή τους θα συνεχιστεί με μια σειρά 8 διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars), μέσω της συνεργασίας του Future Library με το Ιδρύμα Bill & Melinda Gates, στις 4 Μαΐου-22 Ιουνίου. Τον Αυγούστο θα συμμετάσχουν στο 78ο συνέδριο της IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) στο Ελσίνκι της Φινλανδίας και,  επιστρέφοντας, θα παρακολουθήσουν τον τελευταίο σεμιναριακό κύκλο της Δράσης, σε ένα τριήμερο Σεμινάριο που θα διεξαχθεί και πάλι στη Βέροια.

Οι πρωτοπόροι υπάλληλοι που θα λάβουν μέρος στα σεμινάρια είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στην πρωτοβουλία του Future Library για την ανάδειξη των βιβλιοθηκών, ως τόπους συνάντησης και διάδρασης ανθρώπων και ιδεών και για την προώθηση της βιωσιμότητάς τους μέσω συνεργασιών και δεσμών που θα αναπτύξουν μεταξύ τους, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν τις βιβλιοθήκες της περιφέρειάς τους, συμμετέχοντας ενεργά στην πραγματοποίηση του οράματός μας που αποσκοπεί να φέρει στην αγκαλιά των βιβλιοθηκών όλους τους κατοίκους της Ελλάδας, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης, καταγωγής και θρησκείας, επενδύοντας όχι μόνο στην ανανέωση των συλλογών και της υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά στους ανθρώπους, που αποτελούν την ψυχή και τον λόγο ύπαρξης και λειτουργίας των βιβλιοθηκών.

Για περισσότερες πληροφορίες
Διευθυντής Προγράμματος – Γιάννης Τροχόπουλος: ioannis@libver.gr
Συντονιστής Προγράμματος – Δημήτρης Πρωτοψάλτου: dimproto@yahoo.com

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην Ελλάδα και την υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από την έναρξη των φιλανθρωπικών του δραστηριοτήτων, το 1996, μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει διαθέσει 957.000.000 Ευρώ (US$ 1.249.000.000), με 2.141 δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 106 κράτη ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη