16 Μαΐ 2012

9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η 9η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2012, στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO, με οργανωτές το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) / Υπουργείο Πολιτισμού, την Helexpo και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ).
Τα 5 δυνατά σημεία της Έκθεσης
  • Τιμώμενη χώρα η Σερβία και ο Εμίρ Κουστουρίτσα στα εγκαίνια
  • Focus στα Βαλκάνια με τη διοργάνωση του 1ου Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Ποίησης
  • Θεματική έκθεση: «Θεσσαλονίκη – 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της», και οργάνωση κύκλου συναντήσεων «Μνήμη και Ιστορία»
  • Αφιερωματικό περίπτερο στον Νικηφόρο Βρεττάκο: 100 χρόνια από τη γέννησή του
  • Παιδική Γωνιά με άρωμα Αρχαίας Αιγύπτου - και γωνιά για τους εφήβους - και μια γωνιά για τη φιλαναγνωσία
Επίσης, το Σάββατο, 26 Μαΐου 2012, στο Περίπτερο Φιλαναγνωσίας (περίπτερο 13) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Το δικαίωμα στο διάβασμα: βιβλιοθήκες και φιλαναγνωσία».
Ομιλητές: Αλεξάνδρα Παπάζογλου, διευθύντρια των Βιβλιοθηκών του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Άβα Χαλκιαδάκη, ερευνήτρια-συνεργάτης του Εργαστηρίου Τέχνης & Λόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Μπρίντεζη, MSc Bιβλιοθηκονομίας, διευθύντρια Βιβλιοθήκης Ιδρύματος Ευγενίδου, Φλώρα Μποσματζή, βιβλιοθηκονόμος στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, Μπάμπης Τσολάκης, γραμματέας Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΕΒΕΠ.
Συντονισμός ημερίδας: Δημήτρης Πολίτης, γενικός γραμματέας της ΕΕΒΕΠ, Χρήστος Ντεκουμές, πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος (ΠΕΤ) Βορείου Ελλάδος της ΕΕΒΕΠ.
Θα ακολουθήσει εργαστήριο της Αλεξάνδρας Παπάζογλου με το βιβλίο «Μίλα μη φοβάσαι» (ΕΨΥΠΕ).
Διοργάνωση: Ένωση Ελλήνων Bιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)

Σας περιμένουμε στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


 Αναλυτικές πληροφορίες για την 9η ΔΕΒΘ στον κόμβο:
Συνεχής ενημέρωση στη σελίδα του facebook:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Not again! Υπάρχουν και άλλα βιβλία και άλλοι άνθρωποι που ασχολούνται με το θέμα! Πάλι το "Μίλα μη φοβάσαι", πάλι η συμπαθέστατη κατά τα άλλα κυρία Παπάζογλου. Επειδή δεν θέλω να φοβάμαι, μιλάω!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω πως υπάρχουν αρκετοί που δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο βιβλίο, οπότε είναι ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εργαστήριο καινούργια άτομα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να το παρακολουθήσει οποισδήποτε ή αν πρέπει να το δηλώσουμε κάπου.

Κατερίνα Μπ.

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη