19 Μαΐ 2012

Μια πρακτική και όμορφη ιδέα: Τηλεφωνικοί θάλαμοι–βιβλιοθήκες

Χάρηκα πολύ που είδα αυτό το άρθρο σήμερα Τηλεφωνικοί θάλαμοι –βιβλιοθήκες
Μια ιδέα που είχα προτείνει για τη βιβλιοθήκη μου: Τηλεφωνικοί θάλαμοι–βιβλιοθήκες στην πλατεία της πόλης και στις αίθουσες αναμονής των νοσοκομείων.
Τηλεφωνικοί θάλαμοι του ΟΣΕ σε απόσυρση υπάρχουν, πολλαπλά αντίτυπα στις βιβλιοθήκες υπάρχουν, Bookcrossers στην πόλη μας υπάρχουν, ανάγκη για διάβασμα πάντα υπάρχει. Λίγη θέληση και κέφι επιπλέον να υπάρχει, και ...έγινε!
Κυρίως για τις αίθουσες αναμονής στα νοσοκομεία, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη μια τέτοια κίνηση. Κίνηση που
μπορεί
μάλιστα  να είναι πιο ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη, τουλάχιστον στην αρχή μέχρι να αποκτηθεί εμπειρία λειτουργίας της.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε βρεθεί ατελείωτες ώρες (ή έστω έτσι μας φαίνονται) που περιμένουμε με παρατεταμένο άγχος στις αίθουσες αυτές μέχρι να δούμε τον άνθρωπό μας. Τελευταία μάλιστα βρέθηκα σε μια τέτοια κατάσταση αγωνιώδους αναμονής και θα ήθελα πολύ να είχα κάτι άμεσα να ξεφυλλίσω, να με αποφορτίσει, να ξεχαστώ, να ηρεμήσω. Έτσι κι αλλιώς δεν είχα άλλη επιλογή από το να περιμένω. Η τύχη της ασθενούς ήταν στα χέρια των γιατρών, όχι στα δικά μου.
Έλα όμως που η Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου στην πόλη μου είναι μόνο μια ...ταμπέλα! Ναι, μη γελάτε, μόνο ταμπέλα. Όσο κι αν έψαξα και ρώτησα, δε βρήκα ούτε ράφι άδειο, πόσο μάλλον βιβλία ή αίθουσα! Οπότε αναγκάστηκα να δανείζομαι εφημερίδες ή περιοδικά από άλλους συνοδούς, που πολλοί απ' αυτούς προσπαθούσαν, μάλλον ανεπιτυχώς, να ελέγξουν το άγχος τους καπνίζοντας αρειμανίως στον εξωτερικό χώρο ή βηματίζοντας πάνω-κάτω νευρικά λες και έτσι θα ξόρκιζαν το κακό. Τελικά έφερα τον ereader μου και άντεξα τα μερόνυχτα με τις εξοντωτικές ώρες συνοδείας.
Δεν ξέρω πόσο εφικτή μπορεί να είναι μια τέτοια δράση και αν θα έχει απήχηση και συνέχεια [μην ξεχνάμε: Ελλάδα είναι εδώ, τα πάντα μπορούν να γίνουν αλλά και τίποτε! :). Θα μπορούσαμε όμως να δοκιμάσουμε. Τουλάχιστον στα νοσοκομεία που δεν υπάρχουν καθόλου βιβλιοθήκες.Σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, τους Bookcrossers, τους μαθητές κλπ. Γιατί όχι;


by aikker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη