27 Μαΐ 2012

Ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε!!.

       Όταν έφτασα στη Βέροια γνώριζα ήδη 6 άτομα (τη Μαρία, τη Δέσποινα, τη Μαρία, την Αλλέγκρε, τον Σπύρο, την Ασπασία) και όταν έφυγα συνειδητοποίησα ότι ήξερα και τους 21. Γνωστοί ...ανέκαθεν! Αλλά ...δεν το ήξερα! Οι εκπαιδευτές, ο Αντώνης και η Μαρίνα, ως άριστοι μαέστροι, αλλά και οι άνθρωποι του Future Library συνέβαλαν στα μέγιστα. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, το βασικό στοιχείο και ο ακρογωνιαίος λίθος για την εποικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ μας ήταν η συνέπεια. Αισθανθήκαμε μια ομάδα, με κοινό σκοπό και όραμα, με θέληση και πείσμα να αλλάξουμε την καθοδική πορεία και να μετατρέψουμε την ψυχοφθόρα ενέργεια της κατήφειας και της κατάθλιψης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια σε δημιουργό και αναζωογονητική δύναμη.
       Δε μπορώ να μην αναφερθώ, παρά το ότι το ξενοδοχείο ήταν εκτός πόλης και το πρόγραμμα ασφυκτικά πιεστικό χρονικά, στη θετική εικόνα που αποκόμισα από τον κόσμο και την πόλη της Βέροιας, στην εκπληκτική συμπεριφορά των οδηγών που σταματούν πάντα για να περάσει ο πεζός, ή στην περηφάνεια που κρύβεται στο λόγο των ντόπιων όταν συζητιέται η Βιβλιοθήκη της πόλης τους.
        Δεν ξέρω αν, κατά το τριήμερο στη Βέροια, συναντήθηκαν πρωτοπόροι ή άτομα με ηγετικές δεξιότητες, αλλά ένα είναι σίγουρο: μπορούν να επιτύχουν πολλά αν "εκμεταλλευτούν" σωστά την ευκαιρία που τους δίνεται με την ενεργό συμμετοχή τους στο Future Library! Να οδηγήσουν στις εξελίξεις, να υποστηρίξουν, να συντονίσουν, να συνεργαστούν άψογα, να εμψυχώσουν, να προασπίσουν και οδηγήσουν τις Βιβλιοθήκες μας σε νέους δρόμους, καινοτόμους και δημιουργικούς. Τουλάχιστον έτσι το εισέπραξα εγώ...
       Αναρωτιέμαι, άραγε μετά από χρόνια, θα μπορούμε να λέμε με υπερηφάνεια "Ήμουν κι εγώ εκεί!"; Ένα στοίχημα που πρέπει οπωσδήποτε να το κερδίσουμε!!.
Photo Gallery από το σεμινάριο
Βέροια, 25-27 Απριλίου 2012
     
by aikker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη