23 Αυγ 2012

Future Library: Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου!!

Βέροια, 23 Αυγούστου 2012

Δελτίο Τύπου: Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου!!

Χιλιάδες εικόνες και αναρίθμητα συναισθήματα!

Οι λίγες αυτές λέξεις περιγράφουν τη γεύση που μας αφήνει η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας για παιδιά, με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη». Την εκστρατεία συνδιοργανώνουν φέτος, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, 72 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας με την υποστήριξη του Future Library και την πολύτιμη βοήθεια 350 εθελοντών!

Η εκστρατεία σε αριθμούς: Μόλις στο τέλος του Ιουλίου, 900 περίπου εκδηλώσεις είχαν ήδη πραγματοποιηθεί, με τη συμμετοχή 17.500 παιδιών, αριθμός που ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές μας εκτιμήσεις για συμμετοχή 20.000 παιδιών, συνολικά, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο! 500 ακόμη εκδηλώσεις είναι στο πρόγραμμα έως και το Σεπτέμβριο!

Παρ’ όλο που βρισκόμαστε στο τέλος του Αυγούστου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε συνεχώς δεκτά νέα αιτήματα, για επέκταση των εκδηλώσεων. Το κίνητρο μας δεν είναι άλλο από την αυξημένη ανταπόκριση των παιδιών στις νέες συναρπαστικές υπηρεσίες των δημόσιων και δημοτικών μας βιβλιοθηκών!

Με αμείωτο ενδιαφέρον, λοιπόν, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και το Σεπτέμβριο. Περισσότερες από 500 εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων πειράματα, θεατρικά παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού, εργαστήρια ρομποτικής, μαθήματα φωτογραφίας, περιβαλλοντικές δράσεις και εικαστικές εκδηλώσεις, κρατούν και το Σεπτέμβριο ανοιχτή την αγκαλιά της βιβλιοθήκης στους μικρούς και μεγάλους φίλους της!

Προλαβαίνετε ακόμη και τώρα να πάτε στη βιβλιοθήκη της περιοχής σας και να ενημερωθείτε σχετικά με τις εκδηλώσεις που ακολουθούν! Μη χάνετε χρόνο λοιπόν!

Οι υπάλληλοι των βιβλιοθηκών, οι εθελοντές και η ομάδα του Future Library σας περιμένουμε σε 64 δήμους σε όλη τη χώρα, σε πόλεις, χωριά και νησιά, για να κοιτάξουμε προς το μέλλον και να κρατήσουμε μαζί αναμνήσεις από ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα υπόλοιπα!

Ένα καλοκαίρι γεμάτο διαδρομές με πυξίδα, τι άλλο; Την αγαπημένη μας βιβλιοθήκη!

Για περισσότερες πληροφορίες

Διευθυντής Προγράμματος – Γιάννης Τροχόπουλος: ioannis@libver.gr

Συντονιστής Προγράμματος – Δημήτρης Πρωτοψάλτου: dimproto@yahoo.com


Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές κοινωνικές επιρροές. Επίσης, το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει εγκρίνει συνολικά τη διάθεση €991 εκατομμυρίων ($1,29 δις), μέσω 2.324 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 109 κράτη ανά τον κόσμο.

Ανταποκρινόμενο στη συνεχιζόμενη κοινωνικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα, το Ίδρυμα ανακοίνωσε πρόσφατα πρωτοβουλία για τη διάθεση €100 εκατομμυρίων ($130 εκατ.), μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να βοηθήσει στην ανακούφιση των δυσμενών συνεπειών της εντεινόμενης κρίσης. Από τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, και στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα έχει διαθέσει €37εκατομμύρια ($47 εκατ.) για την ενίσχυση διαφόρων μη κερδοσκοπικών οργανισμών σε όλη τη χώρα, και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την έγκριση επιπλέον δωρεών.

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος (€566 εκ./$796 εκ.) είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα. Το έργο πλησιάζει την έναρξη της φάσης της κατασκευής, με τις εργασίες ανασκαφής να έχουν ήδη ξεκινήσει στο χώρο. Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» πιστεύει ακράδαντα ότι πρόκειται για ένα έργο μεγάλης εθνικής σημασίας, ειδικά υπό τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα. Παραμένει μαρτυρία και δέσμευση για το μέλλον της χώρας, σε μία κρίσιμη ιστορική συγκυρία. Αποτελεί, επίσης, μοχλό βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης, πράγμα πολύ σημαντικό υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη