30 Οκτ 2012

Πώς γράφουμε άνω στιγμή στον υπολογιστή μας;

Ξέρετε ότι για να βάλετε άνω στιγμή σε ελληνικό κείμενο

  1. ο πιο γρήγορος τρόπος είναι το να γράφουμε με πατημένο το Alt τον αριθμό 0183 στο αριθμητικό πληκτρολόγιο και αμέσως μετά να αφήνουμε το Alt; Αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στο κείμενό μας την άνω τελεία πολλές φορές η χρήση του copy-paste (αντιγραφή-επικόλληση) της αρχικής άνω στιγμής μας γλυτώνει από αρκετό κόπο.
  2. ότι υπάρχει εδώ (για Windows 2000/XP/2003), και εδώ (για vista και Win 7) ένα εργαλείο που βάζει την άνω τελεία στο πλήκτρο με τα εισαγωγικά ' (δεύτερο πλήκτρο αριστερά του Enter); Μετά την εγκατάσταση του εργαλείου αυτού απλά πατάμε το AltGr και το πλήκτρο με τα εισαγωγικά ώστε να πάρουμε την άνω τελεία. πχ · (και όχι ')
  3. αρκεί η κλασική μέθοδος εισαγωγής συμβόλου στο MS Word (Εισαγωγή >> Σύμβολο); 
Αν θέλετε να ψάξετε περισσότερο το θέμα  των πολυτονικών δείτε εδώεδώ και εδώ

2 σχόλια:

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

ευχαριστώ για την πληροφορία!
μέχρι τώρα έκανα αντιγραφή-επικόλληση.

Αφροδίτη Φράγκου είπε...

Μια εναλλακτική είναι από την επιλογή "Πλήκτρο συντόμευσης" που βλέπουμε και στο screenshot που έχεις ανεβάσει να ορίσουμε τη συντόμευση που επιθυμούμε για όσους χαρακτήρες χρησιμοποιούμε συχνά και δεν μπορούμε να θυμόμαστε αριθμητικούς συνδυασμούς. Προσωπικά, για την τελεία έχω επιλέξει το ctrl+shift+. [τελεία]. Καλημέρα κι ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες :)

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη