15 Νοε 2012

Φιλαναγνωσίας ένα βαγόνι δρόμος…

Επέστρεφα σήμερα 15/11 με το τρένο 57 από τη Θεσσαλονίκη μετά το συνέδριο Future Library 2012 και είδα μια πολύ όμορφη εικόνα στις διπλανές θέσεις, όπου δυο νέα παιδιά είχαν κυριολεκτικά βυθιστεί στο διάβασμα. Δεν άντεξα στον πειρασμό και τα φωτογράφισα

P1060818

Ο νεαρός διάβαζε την “Κληρονομιά” του Κρίστοφερ Παολίνι ενώ η κοπέλα της Ιφιγένειας Κολλάρου “Μ’ ένα κλικ αλλάζουν όλα”.

Κάποια στιγμή σηκωθήκαμε με την παρέα, τη Μαρία και την Έρρικα, να πάμε για καφέ στο κυλικείο του τρένου και περπατώντας στο διάδρομο το μάτι μου έπιανε όλο και μια εικόνα παρόμοια με την παραπάνω: σε θέση παρά θέση όλο και κάποιος να διαβάζει ένα βιβλίο! (βιβλίο, όχι περιοδικό ή εφημερίδα - αυτά τα τελευταία έτσι κι αλλιώς τα διαβάζουν πάντα πολλοί στα τρένα…). Για άλλη μια φορά έπεσα στον …πειρασμό και άρχισα να αποθανατίζω περπατώντας στο διάδρομο δήθεν αδιάφορα τους ταξιδιώτες με το βιβλίο στο χέρι. Βέβαια κάποιες φωτο μου βγήκαν κουνημένες λόγω …τρικυμίας, αλλά δείτε όσες σώθηκαν από την καταστροφή και πάρτε μια ιδέα.

Ακόμη και στο κυλικείο βρεθήκαμε να διαβάζουμε εγώ στον ηλεκτρονικό αναγνώστη το “Δήγμα γραφής” και η Λώρα στο tablet τη Νανά του Ζολά

Ήταν μια πραγματικά μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για μένα. Δε θυμάμαι να είχα ξαναδεί τόσους ανθρώπους σε ένα βαγόνι να διαβάζουν!

Αλλάζει κάτι; Δεν ξέρω, αλλά θα είμαι πολύ επιφυλακτική πια στο “οι Έλληνες δε διαβάζουν”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη