15 Ιαν 2013

Νέος Κύκλος IFLA Webinars - Η συμμετοχή είναι ανοιχτή

Της Λήδας Μαντζουράνη

IFLA Webinar "New Librarians Global Connection: best practices, models and recommendations"

Ημερομηνία: Τρίτη 15 Ιανουαρίου - Ώρα: 17:00 - Διαδικτυακός τόπος:  http://ala.adobeconnect.com/r5jykrkmz66/ - Ανοιχτή συμμετοχή

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, στις 17:00 ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο από μια σειρά Webinars που θα διεξάγει φέτος το IFLA, με τίτλο: Νέοι Βιβλιοθηκονόμοι Παγκόσμια Δικτύωση: βέλτισtες πρακτικές, πρότυπα και προτάσεις (New Librarians Global Connection: best practices, models and recommendations).

Η πρόσβαση στο webinar είναι ελεύθερη.

Χρησιμοποιείστε τον ακόλουθο σύνδεσμο για να ελέγξετε τον υπολογιστή σας και για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εικονική αίθουσα συνεδριάσεων: http://ala.adobeconnect.com/r5jykrkmz66/

Τα webinars αρχειοθετούνται, επομένως μπορείτε να τα παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή αργότερα. Εάν θέλετε, όμως, να κάνετε ερωτήσεις στους ομιλητές και να συμμετέχετε σε συζητήσεις με διεθνείς συναδέλφους, αξίζει να τα παρακολουθήσετε ζωντανά.

Περισσότερες Πληροφορίες

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο κλάδος του IFLA «Δια Βίου Επαγγελματική Εξέλιξη και Εκπαίδευση στο Χώρο Εργασίας» (IFLA Continuing Professional Development and Workplace Learning - C...) και η «Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος των Νέων Επαγγαλματιών» του IFLA (IFLA New Professionals Special Interest Group - NPSIG ), σε συνεργασία με την American Library Association, πραγματοποιούν μια σειρά από ελευθέρως προσβάσιμα webinars, που διεξάγονται ανά τρίμηνο και πραγματεύονται θέματα που ενδιαφέρουν βιβλιοθηκονόμους, σχολές βιβλιοθηκονομίας, συνεταιρισμούς βιβλιοθηκών, και καθέναν που δραστηριοποιείται ή ενδιαφέρεται και μπορεί να επηρεάσει την πορεία των βιβλιοθηκών. Το καινοτόμο πρόγραμμα των IFLA Webinars είναι μεγάλη ευκαιρία για συμμετοχή στο παγκόσμιο δίκτυο βιβλιοθηκών. 
Ακολουθώντας παράδοση αριστείας, φέτος η επιλογή βασικών ομιλητών για καθεμία από τις τριμηνιαίες συνεδρίες γίνεται από διαφορετικές περιοχές του κόσμου.

Συγκεκριμένα στο Webinar της Τρίτης 15 Ιανουαρίου ομλητές θα είναι οι:
Gene Tan, Διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Σινγκαπούρης, Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βιβλιοθηκών της Σινγκαπούρης και Διευθύντρια του ψηφιακού προγράμματος Singapore Memory Project. Η Gene Tan είναι διεθνούς φήμης ομιλήτρια για θέματα που σχετίζονται με τις δεξιότητες βιβλιοθηκονόμων και τις καινοτόμες στρατηγικές για τις βιβλιοθήκες. Το συνέδριο Βιβλιοθηκών της Σινγκαπούρης που διηύθυνε τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε τίτλο «Βιβλιοθηκονόμοι του αύριο».

Βασικά θέματα της ομιλίας της: δεξιότητες βιλιοθηκονόμων, ανταλλαγή γνώσεων, καινοτομία, επαγγελματική εξέλιξη, η νέα βιβλιοθήκη, η «unlibrary», η «βιβλιοθήκη μέσα σε μια βιβλιοθήκη».

Robin Kear , Liaison Βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.
Διεθνής εκπαιδεύτρια, ομιλήτρια και συγγραφέας.

Θέμα ομιλίας: Αναπτύσσοντας Στρατηγική για μια Διεθνή Καριέρα Βιβλιοθηκονομίας: Redux 2013.

Heikki Varjooma, Συντονιστής Εκδηλώσεvν, Τμήμα Εκδηλώσεων και Μάρκετινγκ, Helsinki City Library. Μέλος του οργανισμού “Σκανδιναβοί Παιχνιδονόμοι” (Nordic Gamebrarians).

Θέματα ομιλίας: καινοτομία, δημιουργικότητα, Library 10 (καινοτόμος βιβλιοθήκη του Ελσίνκι), νέοι βιβλιοθηκονόμοι και παιχνίδια στις βιβλιοθήκες.

Τα θέματα των webinars επιλέχθηκαν μέσα από έρευνες, από τα Πρακτικά της διαδικτυακής συνεδρίασης του κλάδου του IFLA «Δια Βίου Επαγγελματική Εξέλιξη και Εκπαίδευση στο Χώρο Εργασίας» (CPDWL) κατά το Συνέδριο του IFLA 2012, από θέματα που παρουσίασαν ομιλητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος  της «Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος των Νέων Επαγγαλματιών» (NPSIG) στο Συνέδριο του IFLA 2012 στο Ελσίνκι, από ευρήματα της ομάδας εργασίας NPSIG, από επίκαιρα φόρουμ βιβλιοθηκονόμων και από άλλους εικονικούς χώρους επικοινωνίας βιβλιοθηκονόμων.
Τα τριμηνιαία webinars θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο, τον Απρίλιο, τον Ιούλιο και
τον Οκτώβριο του 2013. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα webinars 2012 “Νέοι Βιβλιοθηκονόμοι Παγκόσμια Δικτύωση: βέλτιστες πρακτικές, πρότυπα και προτάσεις (New Librarians Global Connection: best practices, models and recommendations), επισκεφθείτε τον ακόλουθο ιστοχώρο:
http://npsig.wordpress.com/webinars/

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή αίτημα επικοινωνήστε με την:
Loida Garcia-Febo
Series Coordinator
loidagarciafebo@gmail.com
Information New Wave
PO Box 90789, Brooklyn, NY 11209
Tel. +1 646-470-6190

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη