11 Μαρ 2013

FUTURE LIBRARY: 2ο βιωματικό σεμινάριο για την οργάνωση και διαχείριση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις Βιβλιοθήκες

11 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου: «2ο βιωματικό σεμινάριο για την οργάνωση και διαχείριση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις Βιβλιοθήκες»

Το Future Library (http://www.futurelibrary.gr) στις 13, 14 και 15 Μαρτίου υποδέχεται στη Βέροια 116 υπαλλήλους Βιβλιοθηκών απ’ όλη την Ελλάδα και διοργανώνει, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας το 2ο βιωματικό σεμινάριο για την οργάνωση και διαχείριση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας.

Ο αριθμός φέτος έχει αυξηθεί: στη Βέροια καταφθάνουν υπάλληλοι από 94 διαφορετικές Βιβλιοθήκες της χώρας μας, κατέχοντας οι περισσότεροι ήδη την εμπειρία από μία επιτυχημένη καλοκαιρινή εκστρατεία το 2012, αλλά και διατηρώντας το ίδιο όραμα για την ενίσχυση του ρόλου των Βιβλιοθηκών ως ζωντανών κέντρων των τοπικών κοινωνιών σας.

Το σεμινάριο ξεκινάει στις 13 Μαρτίου 2013 και λήγει στις 15 του μηνός. Στη διάρκεια των τριών αυτών ημερών οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν ένα ταξίδι σε καινούριες και διαφορετικές προκλήσεις με κυριότερο χαρακτηριστικό τους για φέτος - το χρώμα! «Στις Βιβλιοθήκες ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος». Αυτός είναι ο τίτλος και το θέμα της φετινής εκστρατείας. «Με αφετηρία εικόνες που θα δοθούν σε κάθε ομάδα οι εκπαιδευόμενοι θα κληθούν να ψάξουν στο διαδίκτυο και σε βιβλία που έχουν χρώμα, να σχεδιάσουν και να προτείνουν εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που μιλάνε για χρώματα.», σύμφωνα με τη σχεδιάστρια της καλοκαιρινής εκστρατείας, κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου.

Σ’ έναν κόσμο, όπου το γκρι και το μαύρο επικρατεί στις διαθέσεις μας, τις πόλεις μας και για πολλούς και στο μέλλον μας, οι Βιβλιοθήκες με τις δράσεις τους απαντούν στην πρόκληση των καιρών, προτείνοντας έναν κόσμο που μπορεί να γίνει πολύχρωμος μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη. Και κυρίως το χαμόγελο των παιδιών και όλων όσων συμβάλουν στη καλύτερη διεξαγωγή της εκστρατείας αυτής.

Το Future Library και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας με χαρά καλωσορίζει τους εκπροσώπους 94 Βιβλιοθηκών της χώρας μας και τους εύχεται μια καλή και δημιουργική διαμονή στην πόλη της Βέροιας.

Για περισσότερες πληροφορίες

Συντονιστής Προγράμματος – Δημήτρης Πρωτοψάλτου: dimproto@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη