31 Μαΐ 2013

Αλλάζω Avatar τόσο απλά... Γιατί "Αγαπώ τη Βιβλιοθήκη μου"!

Αλλάζω Avatar τόσο απλά... Γιατί "Αγαπώ τη Βιβλιοθήκη μου"! 
Kαι θέλω ΟΛΟΙ να μάθουν το ΓΙΑΤΙ.
Δε φτάνει να το ξέρω μόνο εγώ.
Δε φτάνει να το ξέρετε μόνο εσείς!
Δε φτάνει να το ξέρουμε μόνο εγώ κι εσείς. Εμείς που όχι μόνο εργαζόμαστε αλλά ζούμε σ' αυτές, τις Βιβλιοθήκες.
Θέλουμε και πρέπει να το μάθουν κι άλλοι! Γιατί αν θέλουμε ν' αλλάξει αυτός ο τόπος δεν υπάρχει άλλος τρόπος, παρά μόνο με την Παιδεία (Π κεφαλαίο), Και Παιδεία, Πολιτισμός και Μέλλον χωρίς Βιβλιοθήκες δε μπορούν να υπάρξουν.

Και όσοι ήδη ξέρουν το "γιατί αξίζουν οι Βιβλιοθήκες", ας δείξουν την υποστήριξή τους, ας περιφρουρήσουν τις Βιβλιοθήκες τους με όποιο τρόπο ξέρουν και μπορούν.


 Είχε πει ο Bulit Στην Αμερική οι εκατομμυριούχοι είναι κάτοχοι ωραίων βιβλιοθηκών. Αλλά ένα έθνος δεν είναι αληθινά πολιτισμένο, παρά μόνο όταν οι φτωχοί του έχουν και αυτοί βιβλία.”. Κι αυτοί δε μπορούν να τα έχουν παρά μόνο αν υπάρχει Βιβλιοθήκη στη γειτονιά τους, στο χωριό τους, στην πόλη τους, το τελευταίο ίσως προπύργιο της δωρεάν πρόσβασης στη γνώση, στη δημιουργικότητα.

Ένα ελάχιστο, το πιο εύκολο και πιο ανέξοδο, που μπορεί να κάνει κανείς είναι ένα click και ένα sharing παραπάνω! Ας εκμεταλλευτούμε θετικά, για το καλό των Βιβλιοθηκών μας τις δυνατότητες που μας δίνουν τα social media. Ας φτάσει και στο τελευταίο σημείο του πλανήτη το σύνθημα: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ!!!

Γι αυτό, σας προτείνω και σας παροτρύνω. Πάρτε μέρος στην καμπάνια ευαισθητοποίησης των μελών των κοινωνικών δικτύων. Εμποδίστε  το απειλητικό σχέδιο συγχώνευσης ή κατάργησης δημοσίων και δημοτικών Βιβλιοθηκών με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων λόγω επιταγών της Τρόικα. Μην αφήνουμε τους αριθμούς να ευημερούν και τους ανθρώπους να ασφυκτιούν.
ΟΛΟΙ εσείς που ξέρετε το ΓΙΑΤΙ, βάλτε ως φωτογραφία του προφίλ σας την παραπάνω φωτογραφία σε όποιο δίκτυο είστε μέλος (Future Library, Facebook, Twitter, Google+ κλπ.), γράψτε δυο λόγια γιατί το κάνατε, και διατηρήστε την μέχρι να πάρουμε επίσημες και έγκυρες πληροφορίες, όχι καθησυχαστικές αλλά ουσιαστικές που να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των Βιβλιοθηκών μας και τη διατήρηση των ως ελαχίστων πνευματικών ναών που μας έχουν απομείνει!

ΟΛΟΙ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτε δεν είναι στον αυτόματο πιλότο. Τα πάντα από μας εξαρτώνται. Εμείς χτίζουμε τη ζωή μας κάθε στιγμή, το μέλλον το δικό μας, το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της χώρας.

Αυτή την αντιξοότητα του σήμερα ας την αντιστρέψουμε, ας την κάνουμε ευκαιρία! Να οξύνει την περιέργεια, να διεγείρει για κινητοποίηση. Ας το εκμεταλλευτούμε.

Μπορείτε να φανταστείτε μια κοινωνία, μια κοινότητα χωρίς τη Βιβλιοθήκη της; Σαν το background του avatar θα είναι....

Και η εκδοχή του avatar στην αγγλική γλώσσα:(τa avatar είναι δημιουργίες της φίλης των βιβλιοθηκών Θεανώς - πολλές ευχαριστίες)

1 σχόλιο:

Δάφνη Χρονοπούλου είπε...

Και βέβαια συμμμετέχω!

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη