4 Ιουλ 2013

…Όχι στο κλείσιμο των ελληνικών λαϊκών βιβλιοθηκών…

Η ελληνική κοινωνία διέρχεται μια βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση, την οποία όλοι ζούμε στην καθημερινότητά μας. Αντίβαρο σε αυτήν την κρίση, σε κάθε κοινωνία, είναι η παιδεία και ο πολιτισμός.

Γνωρίζουμε όλοι τις φήμες για κλείσιμο και συγχωνεύσεις λαϊκών βιβλιοθηκών, ενός θεσμού που υπάρχει εδώ και δεκαετίες υπηρετώντας τις κατά τόπους κοινότητες παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκπαιδευτικού επιπέδου, φύλλου, φυλής, και πεποιθήσεων.

Από τη στιγμή που τέτοιοι θεσμοί αμφισβητούνται ή ακόμα και καταργούνται με συνοπτικές διαδικασίες, θα  πρέπει όλοι εμείς να διεκδικήσουμε όχι μόνο τη διατήρησή τους αλλά και την ενίσχυση του κοινωνικού τους ρόλου με την στελέχωσή τους και την ένταξή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων υπηρεσιών.

Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα οι άνθρωποι που υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια και  στηρίζουν την προσπάθειά αυτού του θεσμού να αναλάβουν δράση…
Για το λόγο αυτό η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) ξεκινά μια καμπάνια με τίτλο "Οι βιβλιοθήκες είναι... όπου κι εσείς" προκειμένου να αναδείξουμε μαζί με την κοινωνία και τους πολίτες τη σημαντική προσφορά και την αναγκαιότητα του θεσμού.

Στην διαδικασία αυτή θα συγκεντρώνονται υπογραφές από τους πολίτες αλλά και από το σχετικό petition που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τον καθένα από  εσάς ξεχωριστά, να συμμετάσχετε ενεργά στις δράσεις που θα οργανωθούν τόσο με την παρουσία σας σε αυτές όσο και με την κοινοποίηση τους.

  • Ελάτε όχι γιατί κινδυνεύει η δική σας βιβλιοθήκη αλλά για να μην κινδυνεύσει το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στην πληροφορία.
  • Ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας από γειτονιά σε γειτονιά και κάθε δημότη "συνένοχο" στην επιτυχία του εγχειρήματός μας.

https://secure.avaaz.org/en /petition/Ohi_sto_kleisimo_ton_ellinikon_laikon_vivliothikon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη