6 Ιουλ 2013

Το bookia.gr ανοίγει


Η Bookia ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τού Bookia.gr, ενός νέου δικτυακού τόπου με θέμα το Βιβλίο και τους Αναγνώστες.
Δεν είναι ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο αλλά ένας τόπος συνάντησης και επικοινωνίας όλων όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να ενημερώσουν. Παρέχονται πλήθος λειτουργίες, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι:
Διαθέσιμα όλα τα βιβλία
Στο bookia υπάρχουν όλα τα ελληνικά βιβλία, Ελλήνων δημιουργών αλλά και τα μεταφρασμένα. Έτσι, δεν είναι απαραίτητο να καταχωρίσει κάποιος ένα βιβλίο ώστε να το προσθέσει στη Βιβλιοθήκη του, είναι όλα εκεί, έτοιμα προς χρήση.
Η ανεύρεση των βιβλίων γίνεται είτε με περιήγηση στις κατηγορίες/υποκατηγορίες είτε με αναζήτηση βάσει λέξεων στον τίτλο ή στην περιγραφή, τού ονόματος τού συγγραφέα και συνεργαζόμενων και γενικά με οποιαδήποτε λέξη υπάρχει σε οποιαδήποτε πληροφορία για το βιβλίο.
Βαθμολογία και Γνώμες αναγνωστών για τα βιβλία
Ο καθένας μπορεί να βαθμολογήσει ένα βιβλίο που διάβασε ή να γράψει μία πιο περιφραστική γνώμη (κριτική) για αυτό. Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα βιβλίο, μπορούν να συμβουλευτούν αυτές τις γνώμες και να αποφασίσουν.
Η Βιβλιοθήκη μου
Τα μέλη τού bookia ορίζουν τη σχέση τους με τα βιβλία, ποιά έχουν, θέλουν, διάβασαν, διαβάζουν, δανείζουν, δάνεισαν, δανείστηκαν, χαρίζουν ή ανταλλάσσουν. Τοbookia δημιουργεί αυτόματα την προσωπική Βιβλιοθήκη τού μέλους την οποία μπορεί να βλέπει ο ίδιος και οι φίλοι του.
Οι Βιβλιοθήκες των φίλων μου
Κάθε μέλος τού bookia μπορεί να βλέπει τις Βιβλιοθήκες των φίλων του ή αυτές που έχει επιλέξει να ακολουθεί. Όλα τα βιβλία δηλαδή με τα οποία έχουν δημιουργηθεί σχέσεις.
Αποκτώ νέα βιβλία
Ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει βιβλία τα οποία χαρίζονται ή ανταλλάσσονται. Έτσι, μπορεί να αποκτήσει δωρεάν ή με ανταλλαγή νέα βιβλία.
Κάνω νέους φίλους
Από τις σχέσεις των βιβλίων στις βιβλιοθήκες των μελών τού bookia, προκύπτουν ομοιότητες και κοινά ενδιαφέροντα. Τα μέλη τού bookia μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να συζητούν.

Φιλοδοξία τής ομάδας σχεδίασης και ανάπτυξης τού bookia, είναι να παρέχει χρήσιμες υπηρεσίες γύρω από το βιβλίο, διευκολύνοντας την ενημέρωση αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των αναγνωστών. Συνεχώς προστίθενται νέες δυνατότητες και βελτιώνονται οι υπάρχουσες.
Στις σελίδες τού bookia αλλά και στο σχετικό blog, παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τον τρόπο λειτουργίας του. Είμαστε διαθέσιμοι για την παροχή επιπλέον διευκρινίσεων για τους στόχους τού bookia και να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες.
Φιλικά
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος
Bookia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη