27 Σεπ 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ!!! Καμπάνια ευαισθητοποίησης των μελών των κοινωνικών δικτύων

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ!!! Καμπάνια ευαισθητοποίησης των μελών των κοινωνικών δικτύων - https://docs.google.com/document/d/13A_UHgK02-F-FaDDLC7797j0-ZCsRkbavlbmne690bE/edit?usp=sharingΓια αναλογιστείτε λίγο πόση δύναμη έχει η εικόνα:

Αν ο καθένας από όσους συμμετέχουμε στην καμπάνια έχουμε πχ 1000 fb φίλους, μπορείτε να φανταστείτε μέσω της επανειλημμένης έκθεσης του avatar και της διάδρασης σε κάθε ανάρτηση (σχόλια, like, sharing κλπ.) σε πόσους μπορεί να φτάσει το μήνυμα;; Πόσοι θα αναρωτηθούν "Γιατί;"
Μην περιμένουμε να μάθουν για τις βιβλιοθήκες από τα κανάλια! Δεν πρόκειται να ασχοληθούν γιατί απλά ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ το θέμα "Βιβλιοθήκες"!

Ας εκμεταλλευτούμε τα soocial media! Είναι εκπληκτική η δυναμική του μέσου αυτού.
Δεν αξίζει τον κόπο να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να γίνουμε περισσότεροι; Να φτάσει το μήνυμα σε όλο και περισσότερους, πιο μακριά... πιο μακριά... πιο μακριά... ώσπου να φτάσει επιτέλους και στα αυτιά αυτών που τώρα ...πέρα βρέχει; Αυτοί δε θάρθουν... Εμείς πρέπει να πάμε!
Και μπορούμε να το κάνουμε με πολλούς τρόπους! Υποδεικνύω έναν ακόμη.


ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ:

ΕΣΕΙΣ;

2 σχόλια:

Κατερίνα Τοράκη είπε...

Πέραν της απλής ενημέρωσης - που επίσης χρειάζεται, ένας τρόπος ευαισθητοποίησης είναι να δείξουν οι βιβλιοθήκες και το προσωπικό τους τι είναι, τι έχουν και τι κάνουν. Νομίζω θα φανεί με τον καλύτερο τρόπο και γιατί τις αγαπάμε και γιατί τις χρειαζόμαστε! Και γιατί το πρωτεύον δεν είναι οι οικονομικοί πόροι προκειμένου να υπάρχει μια δημοτική ή μια δημόσια ή μια ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη.

Katerina Kerasta είπε...

Ναι, Κατερίνα, πρέπει να είναι στις επόμενες κινήσεις!

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη