1 Οκτ 2013

Διαμαρτυρία για το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ-Θ

 Η Συνέλευση του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ-Αθήνας  εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της για τις ενέργειες του Προέδρου του ΤΕΙ-Θεσσαλονίκης  που οδηγούν στην ουσιαστική υποβάθμιση του ομώνυμου τμήματος του ΤΕΙ-Θ.

    Η ένταξη στο τμήμα, που διέθετε πέντε μέλη Ε.Π., επτά εκπαιδευτικών από το καταργηθέν τμήμα ξένων γλωσσών, η μία εκ των οποίων ορίσθηκε Προϊσταμένη (!), αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του τμήματος και επιφέρει σοβαρή βλάβη στο κύρος του.

    Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε  τη σκοπιμότητα αυτών των ενεργειών αλλά το αποτέλεσμα θα είναι η υποβάθμιση των σπουδών και η αλλοίωση της επιστημονικής και επαγγελματικής φυσιογνωμίας  του τμήματος. Το κύριο όμως θέμα είναι η διαφαινόμενη υποβάθμιση των σπουδών και η νόθευση του γνωστικού πεδίου  του τμήματος, που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους αυριανούς αποφοίτους.

    Επειδή το θέμα ξεφεύγει από το πλαίσιο του ΤΕΙ-Θ  καλούμε όλους τους συναδέλφους του χώρου (ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες) να τοποθετηθούν. Από την πλευρά μας ζητάμε από τη διοίκηση του ΤΕΙ-Θ  να αναθεωρήσει την απόφασή του και να αντιμετωπίσει το θέμα με καλή προαίρεση και με γνώμονα την κατοχύρωση του πτυχίου των φοιτητών του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ-Θ και σεβασμό στον κλάδο τον οποίο υπηρετεί.

Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης - ΤΕΙ Αθήνας

2 σχόλια:

Αφροδίτη Φράγκου είπε...

Εδώ που έχουμε φτάσει, φοβάμαι ότι αυτό που "επιφέρει σοβαρή βλάβη στο κύρος του" τμήματος (και όχι μόνο της Θεσ/νίκης) δεν είναι οι εκπαιδευτικοί αλλά το γεγονός ότι με τις πολιτικές αποφάσεις του τελευταίου διαστήματος, και τα δύο τμήματα παράγουν ανέργους. Όταν καταργούνται οι βιβλιοθήκες, βρίσκω τελείως δευτερεύων το ποιος διδάσκει και ποιος είναι προϊστάμενος του τμήματος και ας με συγχωρήσουν οι αγαπητοί και αξιότιμοι καθηγητές μου.

Κατερίνα Τοράκη είπε...

Λυπάμαι για την ανακοίνωση αυτή! Για όλα φταίει ο Πρόεδρος, μόλις αλλάξει η "προαίρεσή" του, όλα καλά! Και μεταξύ μας, φαγωνόμαστε για την καρέκλα του προϊσταμένου... Κρίμα!

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη