17 Ιουλ 2014

Block στις προσκλήσεις FB παιχνιδιών! v.2

Το FB κάνει τις αλλαγές του και μαζί κι εμείς! :)
Σε προηγούμενη Σημείωση (http://tuxlibrary.blogspot.gr/2014/07/facebook-online-block.html) είχα αναφερθεί στο πώς μπορούμε να μπλοκάρουμε τις προσκλήσεις φίλων για συμμετοχή μας σε παιχνίδια του Facebook. Στην ουσία δεν έχουν αλλάξει και πολλά, εκτός από το ότι το FB δίνει αγώνα να μας ...κρύβει το howto, για μια ακόμη φορά :)

Έτσι, λοιπόν, αν δεν σας αρέσουν τα online παιχνίδια και ενοχλήστε από τις πάμπολες και αδιάφορες προσκλήσεις φίλων κοκκινίζοντας ενοχλητικά την "υδρόγειο" ειδοποιήσεων σας στο FB, κάντε τα παρακάτω:
  • Κάντε κλικ στο "Παιχνίδια" (Games), στην πλαϊνή αριστερή στήλη της Αρχικής σας σελίδας
  • Στην επόμενη σελίδα μετάβασης, στο πάνω μέρος της σελίδας, κάντε κλικ στο "Δραστηριότητα" (Activities), που έχει δίπλα του κάποιον αριθμό (μάλλον εκατοντάδων) σε κόκκινο φόντο.
  • Επιλέξτε "Προσκλήσεις" (Invites) - όχι πλέον "Αιτήματα",που ήταν πριν την αλλαγή!
  • Μετά στη δεξιά στήλη "Απαντήστε στις προσκλήσεις που έχετε λάβει"

  • ή πατήστε το "Παράβλεψη όλων" (Ignore all) αν είναι περισσότερες της μίας προσκλήσεις για την ίδια εφαρμογή, οπότε μετά εμφανίζεται μήνυμα "Έχετε αγνοήσει ... αιτήματα του ..... Θέλετε να block το ... ή να αναφέρετε ότι είναι ενοχλητικό;". Κάντε κλικ στη λέξη "block"

  • ή επιλέξτε το Χ (όχι βέβαια το "Αποδοχή") σε μία-μία πρόσκληση εφαρμογής. Μετά από τις 3 επιλογές που εμφανίζονται για κάθε εφαρμογή, διαλέξτε τη 2η "Θέλετε να μπλοκάρετε την εφαρμογή..." (Block...). Προσέξτε μόνο να μην επιλέξετε "Θέλετε να αγνοήσετε όλα τα αιτήματα από ..." (Ignore all requests from ..) γιατί δεν θα παίρνετε καμία ειδοποίηση από τον fb friend! 

Φυσικά, στο τέλος, και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να πατήσετε "Επιβεβαίωση" (Confirm) για ολοκλήρωση του μπλοκαρίσματος της εφαρμογής.
Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για όσες εφαρμογές θέλετε ή όλες, μέχρι να καθαρίσετε μια και καλή με όλες τις αδιάφορες ή ενοχλητικές εφαρμογές! 
Απαιτεί κάποιο μικρό χρόνο το καθάρισμα, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί κερδίζουμε πολύ χρόνο μετά, και ΔΕ χρειάζεται να παρακαλούμε ή να απαιτούμε από τους φίλους να μην μας στέλνουν προσκλήσεις για συμμετοχή σε παιχνίδια.

Άσε που νομίζω, στις περισσότερες περιπτώσεις οι παίκτες-χρήστες των facebook παιχνιδιών δεν έχουν ιδέα αν μας στέλνουν, και πόσο μάλλον πώς, τις προσκλήσεις αυτές!...

by aikker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη